EN ÇOK OKUNANLAR

SON YORUMLAR

  • Mustafa Barış
    Blog kurmasını Bilmeyen ve Para sıkıntısı çeken arkadaşlara yararlı bir bilgilendirme olmuş.Eline Sağlık

Konsol Nedir? Eviniz İçin Modern Konsol Modelleri

Konsol Nedir? Eviniz İçin Modern Konsol Modelleri

Yemek odası, salon ya da oturma odası hatta antre dekorasyonunda kullanabileceğiniz konsol modelleri ile yaşam alanlarınızda farklı bir görünüm elde edebilir hem de işlevsel çözümlere sahip olursunuz. Doğru konsol seçimi yapmak için öncelikle konsolun ne olduğunu detaylı bir şekilde bilmek gerekir. Konsol nedir? sorusunun temel cevabı aslında uzun yıllar boyunca salon ya da yemek odalarında kullanılan; hem depolama çözümü hem de sergi alanı olarak kullanılan mobilyalar olduğudur. Konsol tasarımları zamanla değişirken modern tasarımlar günümüzde çok daha farklı alanlarda kullanılabiliyor. Geçmiş dönemlerde konsol tasarımları daha büyük ve hantal olarak yapılırken günümüzde ise minimal çizgilere sahip modeller ön plana çıkmaktadır.

Konsolları Dekorasyonda Nasıl Kullanabilirsiniz?

Konsol tasarımlarını yaşam alanlarında oldukça işlevsel bir şekilde kullanılan ve büyük konfor sağlayan parçalardır. Doğru tasarımı seçtiğiniz zaman uzun yıllar boyunca severek kullanabileceğiniz bir mobilyaya sahip olabilirsiniz. Konsol modelleri dekorasyonda öncelikle etkili bir depolama alanı sağlamak için tercih edilen mobilyalardır. Bu nedenle depolama ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra seçim yaparak çok daha nokta atışı bir mobilyaya sahip olabilirsiniz. Konsol modelleri yemek odalarında yemek takımlarını saklamak için tercih edilirler. Bu parçalar takımların her zaman temiz, düzenli ve güvende olmasını sağlarken aynı zamanda odaya hoş bir görüntü kazandırır. Konsol tasarımlarının duvara dayalı olduğu kısımda çoğu zaman tablo ya da ayna gibi duvar süsleri kullanılır. Ayna genellikle küçük odaları daha büyük göstermek için tercih edilirken tablo gibi aksesuarlar yaşam alanında odak noktası oluşturmayı sağlar.

Oturma odası ve salon gibi alanlarda konsol kullanımı genellikle odayı iki farklı yaşam alanına bölmek için tercih edilir. Oturma grubu ya da kanepenin arkasına yerleştirilen konsol ve konsolun baktığı alanda yemek masası kullanımı oldukça yaygındır. Eğer ihtiyacınız iki farklı oturma alanı yaratmaksa yine aynı yöntemi rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Konsol tasarımlarını kullanabileceğiniz bir diğer alan ise antreler ya da merdiven boşluklarıdır. Merdiven altına, merdivenin bitiş noktasına ya da antrenizde uygun bir alana konsol yerleştirdiğiniz zaman hem bu alanın daha verimli kullanılmasını sağlarsınız hem de şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Konsol Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Konsol seçiminde kararınızı belirleyecek olan en önemli etmen bu parçayı nerede kullanacağınızdır. Farklı yaşam alanlarının ihtiyaçlarına göre seçim yaptığınız zaman uzun yıllar boyunca severek kullanacağınız bir mobilyaya sahip olabilirsiniz. Konsol seçimi yaparken bütün mobilyalarınızı bütün olarak ele almak ve tarzınızı yansıtan bir parçayı bulmak önemlidir. İstediğiniz dekorasyon tarzı ne olursa olsun mutlaka beğeninizi kazanacak bir parça bulabilirsiniz.

Doğru Boyutu Belirleyin

Konsol satın alacağınız zaman bu parçanın yaşam alanınızı boğmasına izin vermemeniz gerekir. Bu nedenle alacağınız konsolu ne tür bir amaçla kullanacağınızı önceden belirleyin. Konsolda saklayacağınız parçaların bir listesini yaparsanız bu sayede satın alacağınız parçanın ne tür işlevleri olması gerektiğini; çekmece derinliği, raf aralığı veya sayısı gibi boyutu doğrudan belirleyen unsurları  bilerek ihtiyacınız olan tasarımı alabilirsiniz. Satın aldığınız konsolu nereye koyacağınıza karar verin ve uygun boyutları belirlemek için maskeleme bandı kullanın. Bu sayede alanınızı daraltmayacak ama ihtiyaçlarınıza da cevap verecek bir tasarıma sahip olursunuz. Geniş bir depolama alanına ihtiyacınız var ama yeriniz müsait değilse kullanım alanından yüksek verim almak için sürgülü kapağa sahip tasarımları tercih edebilirsiniz. Doğru boyutu belirlemek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise konsol yerleştireceğiniz parçaların büyüklüklerini ölçmektir. Yemek takımının en büyük parçasını ölçebilir ya da plak koleksiyonunuzdaki plakların sığabileceği alanı belirleyerek seçim yapabilirsiniz.

Tarzını Belirleyin

İhtiyacınız olan boyutu ve işlevleri belirledikten sonra dekorasyon tarzınıza net bir şekilde karar vermeniz gerekiyor. Bunun için kullandığınız diğer mobilyalara bakabilir ya da daha büyük bir değişiklik yapacaksanız istediğiniz tarz ile ilgili araştırmalarınızı konsol seçimini de dahil ederek ilerleyebilirsiniz. Takım olarak mobilya aldığınız zaman seçim yapma noktasında daha rahat olabilirsiniz ancak farklı parçaları bir araya getireceğiniz zaman detayları, çizgileri ve renkleri bir arada düşünmeniz gerekir.

Esnekliğe Dikkat Edin

Konsol tasarımları dekoratif mobilyalar olarak hazırlansa da temel görevleri şık bir depolama alanı oluşturmaktır. Bu nedenle uzun vadeli bir parçaya sahip olmak için iç dizayna dikkat etmelisiniz. Çıkarılabilir ve ayarlanabilir raf tasarımları değişen ihtiyaçlarınıza başarılı bir şekilde uyum sağlar. Çekmecelerin içerisinde bulunan bölmeler varsa ya da bölmeli bir tasarım arıyorsanız bu parçaların da çıkarılabilir hatta mümkünse ayarlanabilir olmasına dikkat etmelisiniz.

İşlevselliği Ön Plana Çıkarın

Evler ve yaşam alanları göreceli olarak küçülürken pek çok insan birden fazla işlevi olan mobilyalara yönelmeyi tercih ediyor. TV ünitesi ile konsolu birleştirmek çift yönlü işlevselliğe verilebilecek örneklerden birisi. Antrede kullanılan bir konsol modelini birkaç ufak aksesuar eklemesi ile vestiyer olarak kullanmakta yapabileceğiniz tercihler arasında yer alıyor. İşlevsellik aynı zamanda mobilyanın geliştirilebilir ya da değiştirilebilir olması anlamına gelir. Parçaları ayrılabilen ya da farklı dizilimler ile kullanılabilen tasarımlar eviniz ya da kullanım alanınız değişse de ihtiyaçlarınızı karşılamaya devam eder.

Son Sözü Kalite Söylesin

Uzun yıllar severek kullanacağınız bir konsola sahip olmak için elbette ihtiyaçlarınız, dekorasyon tarzınız çok önemli olsa da seçtiğiniz parçanın kalitesi tüm bunlardan daha etkilidir. Kalitesiz bir mobilyayı uzun yıllar boyunca kullanamayacak olmanız bir yana seçerken beğendiğiniz işlevlerde bir süre sonra ortadan kalkacaktır. Konsol tasarımında kullanılan malzemeler önemlidir. Kullanılan ahşap, kaplama ve iskelet parçaları tasarımı uzun yıllar boyunca işlevsel ve şık gösterecek materyallerdir. Bunların yanı sıra kulplar ve bağlantı parçalarının kalitesi de oldukça önemlidir. Mümkün olduğunca kaliteli malzemelerden üretilmiş tasarımları tercih ederek satın aldığınız mobilyadan yüksek verim elde edebilirsiniz.

YORUMLAR

    Henüz Yorum yazılmamış.İlk yorum bırakan sen ol..!

BİR YORUM YAZ

Scroll